25 Haziran 2014 Çarşamba

Yastığa Tırmanma













Bu uygulamayı daha önceki yazımda bahsettiğim Montessori grubundan öğrenmiştim. Çok değerli bir annemiz, dağcılık oynuyoruz şeklinde adlandırdığı için ben de o şekilde ifade ettim bu oyunu. Yastıkları engebeli ve farklı yüksekliklerde dizerek ulaşmasını istediğiniz noktaya ilgisini çeken bir oyuncağını koyarak ona doğru giderek engelleri aşmasını isteyebilirsiniz. 
Bebeğiniz hırslanarak, kan ter içinde saatlerce uğraşabilir ama sonunda başaracaktır. Bu etkinlikle bebeğinizin almasını istediğiniz oyuncakla odaklanmasını sağlarken, tüm vücut kaslarının çalışmasını sağlayabilirsiniz. 
Unutmayın yastıklar sadece bebeklerin değil daha büyük yaş gruplarının da ilgisini çekmektedir, bu uygulamayla yıllarca oynayabilirsiniz. Çocuğunuzun ilerleyen becerilerine göre zorlukları arttırabilirsiniz.
Montessori eğitim felsefesinde etkinliklerin yaş grubuna göre ayrılmadığını asla unutmayalım. Her etkinliğinizi her yaş döneminde yapabilirsiniz. Örneğin; Ege Deniz bu uygulamayı yaparken emeklemiyordu bile. Şuan 11 aylık oğlum yürüme çalışmalarında ve biz daha alçak yastık koyarak adımlarıyla aşmasını desteklemeye çalışıyoruz. İlerleyen ay etkinliklerinde adımla yastık aşma fotoğrafı da paylaşacağım.



Sevgilerle.

Meltem LÜLE

2 yorum: