21 Kasım 2014 Cuma

Kadıköy Anneleri Oyun Grubu


Uzmanlar bebeklerin 6. aydan sonra ay gruplarıyla sosyalleşmesini önermektedir. Biz de oğlumla her fırsatta oyun gruplarının tadını çıkarmaya çalışıyoruz. 
Bebeklerin sosyalleşmesi, gelişimleri için ciddi bir önem arz etmektedir. Özellikle taklit etme dönemine girmiş çocukların birbirinden öğrenecek ne kadar çok şeyi olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Birbirlerinin seslerini taklit etmek, hareketlerini taklit etmek bebeğinizin motor gelişimi için çok önemlidir.
Bu fotoğraf, Kadıköy Annelerinin oluşturduğu oyun grubundan anı olarak kaldı bize.
Bu buluşmada Ege Deniz, fotoğrafta yer alan Ece, Leyla, Yaman ve Cem bebekten bir çok şey görerek hafızasına kaydetti. Mesela dünya tatlısı Ece'den kafa sallamayı öğrendi... Cem bebekten top atmayı büyük bir şaşkınlıkla ve keyifle izledi. Ege Deniz, bu tarz oyun gruplarıyla vakit geçirerek, yeni yeni şeyler öğrenmeye devam ediyor. Biz anneler de bebeklerin aşısından ek gıdasına, uykusundan kolikliğine kadar her şeyi konuşarak birbirimizin tecrübelerinden faydalanıyoruz. 
Sizler de bebeğinizin duyusal gelişimini ve motor gelişimini desteklemek için bu tarz oyun grupları oluşturarak bebeğinizle beraber sosyalliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Ege Deniz'i ve beni oyun grubuna dahil ederek bizi çok mutlu eden birbirinden harika Kadıköy Annelerine teşekkür ederiz.

Sevgilerle
Meltem LÜLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder